Lehet, hogy a Microsoft kicsit berezelt attól, hogy milyen jól teljesít a PlayStation 4, ugyanis fizet a YouTube felhasználóknak azért, hogy tetszetős színben tüntessék fel véleményükkel az Xbox One-t. Bizoníték is van rá!

Az Ars Technica számolt be arról, hogy a Machinima videós partnereit vette célba a Microsoft, és 3 dollárt fizet minden egyes 1000 letöltésért, mely olyan videó esetében történik meg, ami az Xbox One-ról szól, s azt pozitív színben tünteti fel. Nem kell mást tenni, mint egy legalább 30 másodperces videót összevágni Xbox One-játékokból, meg kell említeni benne az Xbox One nevet, s hozzá kell adni egy “XB1M13” címkét.

Az erről szóló információt a Machinima közösségi menedzsere tett közzé Twitteren, de azóta a posztot már eltávolították. Önmagában ez még nem is lenne baj, hisz ezt hívják reklámnak, csakhogy, időközben kiszivárgot a jogi megállapodás egy példánya, mely tisztán kimondja, hogy a programban résztvevők “nem mondhatnak semmi negatívat a Macinima-ról, az Xbox One-ról, vagy az arra készült játékokról”.

Azaz, a Microsoft nem tesz mást, mint véleményeket vásárol, melyek olyan felhasználóktól érkeznek, akik csupán a pénz miatt alkotnak pozitív véleményt a konzolról.

Ide jutottunk.