Jól megy a szekere a Microsoftnak az Xbox 360-at és a Kinect-et illetően, még mindig fejőstehén a két rendszer, talán éppen ezért nem beszélnek még új generációs Xbox-ról.

A január 2 – március 31. közötti időszakban a cég 2.7 millió darab boxot adott el világszerte, szemben a tavalyi 1.5 millióval, ugyanebben az időszakban. Az adat a Microsoft harmadik negyedéves pénzügyi jelentéséből származik, melyet tegnap hoztak nyilvánosságra. s mely szerint az Xbox 360 platform teljes árbevétele 1.95 milliárd dollárra rúg, mely 712 millió dolláros növekedést jelent. A Microsoft szintjén a teljes árbevétel 16.43 milliárd dollár. Szép summa.

Természetesen az X360 platform növekedésének motorja a Kinect, amiből 2.4 millió fogyott csak ebben a negyedévben, megjelenése óta pedig 10.4 milliót vásároltak belőle a játékosok. Jól látható, hogy a hardver eladások felfutóban vannak a cégnél, nem csoda, hogy a Microsoft saját bevallása szerint még nem kész arra, hogy egy lehetséges Xbox 360 utódról beszéljen. “Erről még nincsen szó” – nyilatkozta Bill Koefoed, arra a kérdésre válaszolva, hogy mikor érkezhet az új hardver. “Jelenleg hihetetlenül izga minket az, ami az Xbox 360 körül, és természetesen a Kinect körül történik, ami még relatíve új a piacon, így erre koncentrálunk”.

Nos, van olyan játékos, aki örül ennek, s egyáltalán nem látja elérkezettnek az időt a váltásra, mások pedig már sürgetik az újabb generációt. Írd meg a hozzászólások között, hogy Te melyik táborhoz tartozol.