A Microsoft tanult az Xbox One megjelenésekor történt fiaskóból, és még egyszer nem követi el ugyanazt a hibát, jelentette ki Phil Spencer, az Xbox fejese. Árában és erejében is versenyképes konzollal rukkolnak elő.

Phil Spencer nagyon is jól emlékszik a generáció indulásra. A Microsoft, aki korábban dominálta az előző generációt egy drágább, és kevésbé erős konzollal indult csatába a PlayStation 4 ellen, ráadásul homályos kommunikációval a DRM-ről, és a játékok tulajdonjogáról.

A cég az elmúlt éveket azzal töltötte, hogy ezt a hibát kiküszöböljék, azonban a generációt már réges-régen a Sony nyerte meg. Az új generáció kezdetére azonban Spencer egy új korszak kezdetét is várja.

Ha emlékeztek a generáció kezdetére, száz dollárral drágábbak és igen, kevésbé erősek voltunk. A Project Scarlett fejlesztését a jelenlegi vezetői csapattal azzal a céllal kezdtük meg, hogy piaci sikereket érjünk el.

Azonban Spencer nem csak az árral és a nyers erővel szeretne kitűnni, hanem olyan szolgáltatásokkal is, ami más platformon nem elérhető.