A napokban történt PlayStation 5-bemutatót követően a Twitteren a Microsoft egy kérdéssorozatot kapott arról, hogy vajon az Xbox Series X visszafelé kompatibilitása hogyan is fog pontosan működni. A hivatalos csatorna meg is adta rá a választ.

A Microsoftnál mindig is kulcsüzenet volt az Xbox visszafelé kompatibilitása, melyet a vállalat nem volt rest úton-útfélen reklámozni. Mindezt már az Xbox Series X kapcsán is felhasználták, azonban eddig kérdéses volt, hogy pontosan mit is jelent majd ez a konzol esetében.

Egy friss tweet folyamban a hivatalos Xbox-csatorna szerint az “Xbox One-játékok teljes könyvtára működni fog az Xbox Series X-en” Ehhez semmi másra nem lesz szükség, csak arra, hogy a külső, USB-meghajtót a konzolra kösd, és máris elérhető lesz a teljes könyvtár.

Még ez sem volt minden felhasználónak elég, ugyanis valaki ezt követően még megkérdezte, hogy ez azt jelenti, hogy az összes eddig készült Xbox-játék visszafelé kompatibilis lesz, vagy csupán azok, amik jelenleg is visszafelé kompatibilisek? A válasz ezt is egyértelműsítette:

Minden játék, ami jelenleg visszafelé kompatibilis, igen. Meg az összes Xbox One-játék.

A fő rivális Sony a napokban erősítette meg, hogy a PlayStation 5 visszafelé kompatibilis lesz a 100 legnépszerűbb  PlayStation 4-játékkal.