Néhány hónappal ezelőtt döntött úgy a Microsoft, hogy a Kinect gyártását befejezi, és meglévő készleteit kifuttatva szenderíti jobb létre a kiegészítőt. Most a halottba belerúgott még egyet. 

Az eredeti Xbox One Kinect-porttal felszerelve érkezett, azonban az újabb modellek (Xbox One S, Xbox One X) már nyilván nem véletlenül nem tartalmazták ezt a portot, a kiegészítő használatához adapterre van szükség. Nos, a redmondiak úgy gondolták, hogy az írmagját is eltüntetik a Kinectnek, s most már az adapter gyártásával is felhagynak.

Alapos mérlegelést követően úgy döntöttünk, hogy felhagyunk az Xbox Kinecct Adapter gyártásával, s erőforrásainkat újabb, a játékosok által jobban igényelt kiegészítők gyártására fordítjuk Xbox One-hoz és Windows 10-hez.

A Kinect Adapter az Xbox One S megjelenését követően ingyen volt beszerezhető a konzol mellé, később 40 dollárért árulta a cég. Ma már gyakorlatilag szinte sehol nem kapható újan, így azok, akik használnák a Kinectet az újabb konzolokon, jobb, ha felcuppannak Ebay-re.

Requiescat in pace.