Érdekes döntésre szánta el magát a Microsoft menedzsmentje: a cég vezetése úgy döntött, hogy a jövőben nem szolgáltat adatot arról, mennyi Xboxot adott el az aktuális pénzügyi időszakban. Bezzeg ha vezetnének! 

A GameInformer értesülései szerint a jövőben a Microsoft nem árulja el a nagyközönségnek, hogy mennyi Xboxot (leginkább Xbox One-t) értékesített egy adott periódusban. A jövőben ehelyett az Xbox LIVE-val kapcsolatos statisztikákat közölnek majd, szerintük ugyanis az jobban kifejezi a platform iránt elkötelezettséget.

Legutóbbi pénzügyi jelentésében a cég közzétette, hogy a virtuális játszó- és piactér felhasználóinak száma elérte a 39 milliót, mely 28%-kal magasabb, mint egy évvel ezelőtt. Ugyanakkor a cég azt már nem árulta el, hogy a felhasználók mekkora hányada volt Xbox LIVE Gold előfizető, és mekkora résznek van csupán az ingyenes, Silver-tagsága.

A fentiek vélhetően azt jelentik, hogy a vállalat vezetése belátta, hogy ebben a generációban már biztosan nem érik utól a PlayStation 4-et, így próbálja az aktuális lemaradását a cég véka alá rejteni, s a LIVE-val kapcsolatos statisztikák mögé bújva a hardvereladásokat elmismásolni.