Kényes témához nyúl az Infinity Ward az ősszel megjelenő Modern Warfare 3-mal, New York városát romokban ábrázolja, ez pedig a 9/11 óta tabu téma szinten minden fronton.

A játék készítői szerint nem kell felháborodásra számítani a játékot megvásárlók körében, emiatt nincsenek aggályaik. Pedig akár lehetnének is, ugyanis a 10 évvel ezelőtt terrortámadás óta az Egyesült Államok nem nézi jó szemmel, ha akár filmben, akár más műfajban New Yorkot porig rombolva ábrázolják. Bár a Modern Warfare 3-ban nem terroristák, hanem az oroszok támadják meg a nagy almát, de ez még talán rosszabb is.

Robert Bowling, az Infinity Ward kollégája úgy nyilatkozott, hogy ők nem aggódnak nagyon ezen. “A Modern Warfare 3-ban ábrázolt konfliktus gyökeresen eltér a valóságtól. Itt egy háborúról van szó, egy teljes invázió, amikor az oroszok lerohanják az Egyesült Államokat. Ez a folyamat az előző részben már elkezdődött.” A játékban Washington semlegesítését követően a harcok New York utcáin zajlanak, Bowling szerint a játékosok tudni fogják, hogy ennek az egésznek semmi köze a valósághoz, az egész csak fikció.