A Microsoft bejelentette, hogy a keddi, Xbox Series X és S megjelenés volt a valaha legerősebb Xbox-rajt. A legtöbb konzol fogyott a legtöbb országban, a kereslet még mindig nagyon magas.

Phil Spencer adott hangot Twitteren annak, hogy soha még annyi Xbox nem fogyott és annyi helyen, mint amennyit és ahány országban az Xbox Series X és S konzolokból kedden adtak el. Sok helyen nem lehetett már a konzolhoz hozzájutni, ugyanis az összes készlet elfogyott. Nem csupán a darabszám, hanem az országok száma is fontos, ugyanis az Xbox One korábban 13, míg a mostani konzolok 37 országban indultak útjukra.

Tényleges eladási adatokat a Microsoft nem közölt, és ebben a generációban sem fog, derült ki Spencer nyilatkozatából. A cég továbbra is összesített játékos bázissal kalkulál Xboxon, PC-n, mobileszközökön és a felhőben, és akkor sem fog tényleges darabszámot kommunikálni, ha megelőzné a PlayStation 5-öt.

Daniel Ahmed, videojáték elemző szerint a mostani, valaha volt legerősebb start annyit tesz, hogy 1 milliónál több konzolt adott el a vállalat, korábban ennyi fogyott ugyanis az Xbox One rajtjánál.