A Sony tegnap kiadott közleménye szerint a PlayStation 5 volt eddig a történelem legnagyobb konzolos rajtja. A masina november 12–én rajtolt, megdöntve a PS4 korábbi rekordját.

Két hét alatt több mint 2,1 millió PlayStation 5 fogyott világszerte, így ez a konzolos rajt tartja a rekordot, korábban ennyi a megjelenését követő két hétben nem fogyott még más konzolból. A Sony 2013-ban a PlayStation 4 megjelenésekor is úgy beszélt a gép sikeréről, hogy “rekord a videojáték iparban”.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a PlayStation 5 több régióban jelent meg, mint elődje, az ugyanis Japánban csak az amerikai és európai megjelenést követően csak hónapokkal később debütált.

 Szeretnénk megköszönni a játékosoknak a világ minden pontján, hogy a PlayStation 5 lett a valaha volt legjobb konzolos megjelenés. A PS5 iránti kereslet elképesztő, szeretnénk megerősíteni, hogy még több készlet érkezik a kereskedőkhöz az év végét megelőzően.

A Sony korábbi információi szerint 7,6 millió darab konzolt kíván eladni az üzleti év végéig, azaz 2021. március 31-ig, ami szintén megelőzné a PlayStation 4 korábbi teljesítményét.

Összehasonlításképp, iparági becslések és a Microsoft szűkös információi szerint az Xbox Series X|S konzolokból körülbelül 1.2 millió darab fogyott, ami 15-20 százalékkel több, mint annak idején Xbox One-ból.