Arra, hogy a PlayStation Vita Japánban hétről-hétre egyre gyatrábban teljesít, nem kapjuk fel a fejünket, rendre a PSP elveri, azonban most azzal a meglepő hírrel állunk elő, hogy Európában  a Vita a legrosszabbul fogyó konzol.

A Nintendo a közelmúltban egy pénzügyi tájékoztató részeként tudatta a világgal a konzolok nemzetközi eladási adatait, s ezt hallva nem csodálkoznék, ha a Sony szégyenében lassan elkezdene süllyedni. Satoru Iwata, a Nintendo első számú istensége elmondta, hogy ezek az adatok “Európa valamennyi országának piackutatóitól származnak”, így bizonyára hitelesek is.

A mért adatok szerint az elmúlt három hónapban a PlayStation 3 szárnyalt a legjobban – köztudottan az öreg kontinensen legerősebbek a nagykonzol eladásai -, az Xbox 360 és a 3DS fej-fej mellett halad, s a PlayStation Vita a sor legvégén kullog, a DS-sel karöltve.

Jelenleg a Sony kézikonzoljából hetente körülbelül 25 ezer darab fogy el, összehasonlításképp a PS3-ból heti 70,000 darabot visznek haza a fogyasztók. Japánban, a Vita őshazájában a helyzet siralmas, hetente már bőven 10 ezer darab alatt fogy a konzolból, míg a PSP-ből ugyanennyi idő alatt lazán elmegy kétszer annyi.