Az Oculus Riftről épp a héten derült ki, hogy borsos ára lesz megelenéskor, azonban a Sony egyelőre még nem jelentette be, hogy az ő terméke, a PlayStation VR mennyibe fog kerülni. Elemzők azonban igen.

A SuperData munkatársai úgy vélik, hogy a Sony virtuális valóság eszköze olcsóbb árat kaphat, mint az Oculus Rift. Elemzésük és várakozásuk szerint a termék ára 400-600 dollár között lesz. Az Oculus épp a héten jelentette be, hogy a Rift 700 eurót kóstál majd, s ez még önmagában nem elég, hisz egy elég combos számítógép is kell hozzá, hogy legyen min élvezni az élményt.

A PlayStation VR-hoz ezzel szemben egy PlayStation 4 kell majd csupán, s a Sony piaci penetrációja elég stabil, már közel 36 millió darab konzolt adtak el világszerte, így van vásárlói bázis.

Természetesen érdemes szem előtt tartani, hogy a VR-őrület legelején járunk, számos technológiai kompromisszummal, s az valójában majd néhány év alatt fog igazán élvezhetővé válni, amikor az eszközök szélesebb körben el is terjedhetnek majd barátibb áruk miatt.