Bár a közelmúltban leleplezett két Sony-konzol egyike sem ért senkit meglepetésként, elemzők masszívan a PlayStation 4 mellé állnak, és fájdalmas jövőt jósolnak az Xbox One-nak. Ez lett volna az év nagy húzása? 

“Az árazás hatalmas előny a Sony-nak.” – mondta Michael Pachter a GamesIndustry.biz-nek. “A PlayStation 4 Slim versenyképes az Xbox One S-sel, azonban a PlayStation 4 Pro alkalmi vétel 399 dollárért” – nyilatkozta Pachter. Az új konzol ugyanannyiba kerül, mint a 2TB-os Xbox One, ugyanakkor már a jövő felé kacsingat a 4K-val. Az elemzőt meglepetésként érte, hogy még idén a boltokba kerül a konzol. Nagy sikert jósol neki az ünnepi szezonban.

Mindezzel David Cole, a DFC Intelligence elemzője egyetért, s hozzátette:

Az igazán nagy dolog az volt, amikor kiderült, hogy a Pro még idén megjelenik, ráadásul nagyon jó áron. Valóban ez lehet az utolsó szög az Xbox One koporsójában most, hogy a Microsoft kijelentette, hogy 2017-ig várniuk kell a vásárlóknak a Scorpio-ra.

Természetesen senki nem tudhatja, hogy melyik rendszer hogyan is fogy majd, de úgy tűnik, hogy ez a generáció végérvényesen a Sony-é marad.