A Quantic Dream bejelentette, hogy a vállalat most már teljesen független, és teljesült az az ambíciója, amit régóta dédelgetnek. Mindez új lehetőségeket is hoz a stúdió számára, mint például a játékaik kiadásának jogát.

A stúdiót 1997-ben alapította David Cage, aki egyben a játékok rendezője is. A vállalat saját blogján közzétett közleményükben azt írták, hogy lehetetlen lenne felsorolni az összes kiváló fejlesztőt, akikkel együtt dolgoztak az elmúlt 23 évben, azonban az utóbbi két év mindent felülmúlt. A Detroit: Become Human sikere, valamint játékaik PC-re történő megjelenése azt a víziót testesíti meg, amit megalakulások óta dédelgetnek.

A stúdió most már képes arra, hogy saját játékait maga adja ki a jövőben. Mindezzel technológiai és stratégiai lehetőségeket aknázhatnak ki, és nem kívánnak olyan stúdióként dolgozni, ami csak egy a sok közül.

Azonban a csapat nem mentes a botrányoktól sem. 2019 novemberében a munkaügyi bíróság 5 ezer euróra büntette a vállalatot, amiért teret engedett házon belül a homofób, rasszista és erősen vulgáris képek terjedésének alkalmazottai körében. Az ítélet ellen a Quantic Dream nem nyújtott be fellebbezést.