Oké, azt már tudjuk, hogy a Grand Theft Auto V jövő tavasszal jelenik meg, Xbox 360 és PS3 platformokra. De mi a helyzet a PC-vel, és a Wii U-val? Erre a sokakat érdeklő kérdésre kaptunk választ Dan Houser-től, aki az IGN-nek nyilatkozott minderről.

Houser mindkét kérdésre azt nyilatkozta a magazinnak, hogy a PC-s és a Wii U verzió egyelőre “megfontolás tárgyát” képezik:

Minden más megfontolás kérdése. Ez minden, amit erről (PC-s és Wii U verzió) mondhatok. A lényeg, hogy mi nem vagyunk..mi nem gyári kiadó vagyunk. Nem vagyunk Nintendo, nem vagyunk Sony vagy Microsoft. Mindegyiküket másképp szeretjük. Azt csinálunk, amit szeretnénk, s ott, ahol üzleti lehetőséget látunk, vagy piaci rést. Ha ez az Apple-t jelenti, akkor csinálunk valamit Apple-re. Bárhol megjelenhetünk. Úgy vélem, hogy ez a móka abban, amit csinálunk. Úgy látjuk magunkat, mint egy tartalomkészítő cég, mely technológiát használ. Nem mi állítjuk elő, mi csak arra használjuk, hogy a legjópofább dolgot készíthessük.

Arra a kérdésre, hogy miért nem a következő generációra készül el a Grand Theft Auto V, Houser azt válaszolta, hogy azért, mert úgy gondolják, hogy több embert tudnak elérni a jelenlegi generáción, mint a következő platformokon.

A még mindig PC-n játszók tehát nem nyugodhatnak meg, ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy a GTA V elkészül PC-re.