A SEGA is veszteséggel zárta a 2012-es üzleti év első negyedévét, bevételei éves szinten csökkentek. Játéktermi részlege is alulteljesített, a szotftverek sem fogytak túl jól.

A vállalat árbevétele 850 millió dollárra rúgott, mely 28,5 százalékos csökkenést jelent. Ezzel párhuzamosan 28,9 millió dolláros üzemi veszteséget hozott össze. A SEGA Sammy összes részlege rosszul teljesített, a tavaszi természeti katasztrófák miatt különösen a pachislot és pachinko játéktermi gépei mentek rosszul. A videojátékokból származó bevétel 22,7 százalékkal kevesebbre sikerült a tavalyi év azonos időszakához képest, ez 208 millió dollárt jelent. A cég Európában 1,02 millió, Amerikában 700 ezer, Japánban 600 ezer, az egyéb régiókban 2,33 millió darab játékot értékesített.

A cég kénytelen volt belátni, hogy a közösségi oldalak és a mobileszközök nyújtotta piacra neki is szüksége van, s kénytelen lesznek kimerészkedni. A cég legnépszerűbb játéka a Virtua Tennis 4 lett, eddig ebből 670 ezer példányt adott el.