Korábban írtunk róla, hogy egy angliai vállalkozás színes borításokat árul a PlayStation 5-höz, amiket rendkívül ötletesen PlateStation 5-nek nevezett el. A Sonynál ez kiverte a biztosítékot, átneveztette a céget.

A PlateStation 5 weboldala mostantól Customize My Plates néven működik tovább, miután a Sony kifogást emelt a termék elnevezése ellen. Nem csupán a termék, és a weboldal működik már új néven, hanem a PlayStation 5 képeket és megnevezést is el kellett távolítani mindenhonnan a weboldalról az üzemeltetőnek.

A vállalkozás rendkívül ötletesen látta meg a piaci lehetőséget abban, hogy a PlayStation 5 hátsó és első borítása eltávolítható lesz, így különböző színekben azt le lehet gyártani, és a konzolt új köntösbe öltöztetni. Angliai és kínai partnerekkel együttműködve a konzol rajtjára ígérte az előrendelőknek, hogy megkapják a borításokat, és a kezdeti készlet egytől-egyig el is fogyott.

Ezt a ziccert vélhetően a Sony sem akarta kihasználatlanul hagyni, bár egyelőre erről hallgattak, és nem jelezték, hogy a jövőben kaphatóak lesznek színes borítások is a konzolhoz.