A Sony közleményben tudatta, hogy sikerült azonosítania a napokban történt The Last of Us II-szivárogtatást, melynek keretében konkrét játékmenet jelenetek átvezető videók, és egyéb, spoileres tartalmak kerültek a világhálóra.

Szűkszavú, de lényegi közleményt adott ki a Sony a Polygonnak, melyben arról tájékoztatnak, hogy megtalálták a szivárogtatásért felelős személyeket, akik sem a Sony-val, sem pedig a Naughty Dog-gal nem állnak kapcsolatban. Több információt nem áll módjukban megosztani, ugyanis az sértené a jelenleg folyó vizsgálat érdekeit.

Bár már nagyrészt törölték a vonatkozó tartalmakat, még mindig nem lehetetlen feladat rájuk bukkanni. Egyelőre nem lehet tudni, hogy ki szivárogtatta a valós tartalmakat a játékból, de korábban azt rebesgették, hogy összefüggés lehet a történés és a Naughty Dog-nál lévő nem igazán ideális munkakörülmények között. Egyes források szerint a fejlesztők nem kapták meg a játék elkészítéséért járó bónuszaikat, és ez nagy felháborodást váltott ki a stúdión belül.