Felrobbant az internet a héten, miután a PlayStation 5 árának hivatalos bejelentését követően villámgyorsan elfogytak az előrendelésre szánt készletek. A Sony elnézést kér, és fogadkozik.

Csupán néhány órával a bejelentést követően gyakorlatilag minden PlayStation 5 elfogyott világszerte, annak ellenére, hogy  hivatalos előrendelés csak egy nappal később indult volna. Idő előtt nyitották meg a nagy kereskedők, mint a Target, Walmart, Gamestop, Game UK vagy a Best Buy a lehetőséget, a vásárlók pedig kipucolták a virtuális készleteket.

Magyarországon még tragikusabb a helyzet, csak a hivatalos Sony-partnerek részesültek a nagyjából 2 ezer darabos adagból, ami az országnak jutott, melyek közül a legnagyobb hálózat tette rá a mancsát szinte az összes konzolra. Itt a rendeléseket időrendi sorrendben teljesítik, bár ahhoz, hogy valaki kaphasson a konzolból, elég volt, ha hónapokkal ezelőtt vaktában rányomott az “Érdekel” gombra a konzol előzetes adatlapján, anélkül, hogy bármilyen ár ismert lett volna, és az előrendelések elindultak volna.

A Sony Twitter-csatornáján tegnap elismerte a felelősséget:

Legyünk őszinték: az előrendelések sokkal simábban is mehettek volna. Őszintén elnézést kérünk emiatt.

 

A Sony azt ígéri, hogy a következő néhány napban újabb készletek érkeznek az üzletekhez, valamint, az év hátralévő részében még várható újabb szállítmány.