Nem káprázik a szemed, a két nagy konzolgyártó rivális, a Microsoft és a Sony szövetségre lépett egymással, derült ki a Microsoft közleményéből. A felhő alapú megoldásokon, játékstreamelésen dolgoznak együtt.

A frissen bejelentett szövetség nem azt jelenti, hogy hamarosan a PlayBox 320-szal játszhatunk, vagy Nathan Drake magára ölti a Halo-sisakot. A két óriás közösen dolgozik a jövőben a felhő alapú szolgáltatásokon a Microsoft Azure-technológiáját kihasználva. A bejelentésben az is elhangzott, hogy a két vállalat partnersége a félvezetők, valamint a mesterséges intelligencia területére is kiterjed

A Sony elnöke szerint a két cég már évek óta kulcsfontosságú üzleti partneri pozícióban van egymással, annak ellenére, hogy természetesen bizonyos területeken versenyeznek egymással. A mostani együttműködéstől az interaktív tartalmak fejlődését, és a felhő alapú szolgáltatások jobb kihasználhatóságát reméli.

A Microsoft elnöke elismerte, hogy a Sony mind a szórakoztatóipar, mind pedig a technológia területén vezető szerepet tölt be, és a mostani szövetség a japánok számára lehetővé teszi az Azure és az Azure AI technológiákkal új videojátékipari tartalmak piacra dobását.