A Sony bejelentette, hogy a PSN fiókok jövőbeli jobb védelme érdekében minden PSN felhasználójának egyéves fiókvédelmet kínál ingyen a Debix cég jóvoltából.

A közelmúltban történt PSN leállás egyik következménye az volt, hogy több millió PSN felhasználó fiókadatait lopták el a hackerek, beleértve hitelkártya információkat is. A Sony egy együttműködés keretében a Debix-szel azon dolgozik az Egyesült Államokban, hogy többé ilyen ne fordulhasson elő. Az ún. “AllClear ID” szolgáltatás a PSN és Qriocity felhasználóknak lesz elérhető Amerikában, de a Sony azon dolgozik, hogy egyéb országokban/régiókban is elérhető legyen ez a védelem.

A felhasználók az elkövetkező napokban egy e-mailt fognak kapni, melyben a Debix szolgáltatásának aktiválásához szükséges kód található, melyet legkésőbb június 18-ig élesíteni kell. Arról nem szólt a közlemény, hogy vajon ez azon PSN használóknak is elérhető lesz-e, akik csak a rendszer visszaállítását követően csinálnak fiókot, avagy csak a régi felhasználóiknak. Az AllClear ID szolgáltatás lényege, hogy riasztja a felhasználót, ha személyes adatai feltűnnek olyan weboldalakon, melyek bűnözéssel hozhatók kapcsolatba, s akár egymillió dolláros kártérítést is kaphatnak, ha ellopott személyes adataival visszaélnek a szolgáltatásra történő feliratkozás első 12 hónapjában.