Váratlan bejelentést tett a Sony, miszerint a jövő évi E3-on nem képviselteti magát a konzolgyártó. Nem lesz Sony-konferencia, és a játékaik sem lesznek ott, hogy azokat kipróbálhassák. 

Ha valaki titkon azt remélte, hogy a jövő évi E3-on jelenti be majd a Sony a PlayStation 5-öt, az most dugja jeges vödörbe a fejét, ugyanis nemhogy konzolbejelentés nem lesz, de a Sony sem lesz ott a los angelesi kiállításon. Minderről a vállalat a Game Informernek juttatott el egy közleményt.

Ahogy az iparág fejlődik, a Sony Interactive Entertainent folyamatosan új lehetőségeket keres, hogy a közösséget összetartsa. A PlayStation rajongók jelentik számunkra a világot, és mindig újítani szeretnék, másképp gondolkodni és új módját felfedezni annak, hogy a rajongóinknak örömet okozzunk.

Ezért úgy döntöttünk, hogy nem veszünk részt 2019-ben az E3-on.

A Sony azt is elárulta, hogy nem csupán a szokásos konferenciáját nem tartja meg, hanem az expó látogatóinak arra sem lesz lehetősége, hogy a játékaikat kipróbálják a helyszínen. Mindemellett az is kiderült, hogy a rendezvénnyel párhuzamosan sem tartanak semmilyen saját, belső szervezési eseményt.