Nincs könnyű helyzetben a Sony, ugyanis bizonyos PlayStation 5-alkatrészek ára emelkedik, és egyre nehezebben tudja alacsonyan tartani a konzol indulási árát. Vélhetően drágább is lesz annál, mint sokan várják.

A Bloomberg jelentése szerint a Sony általában februárban szokta a megjelenő új konzolja árát véglegesíteni, azonban most nehézségekkel küzd, ugyanis a NAND flash memória valamint a DRAM komponensek utánpótlása problémás. Ezeket az alkatrészeket használják ugyanis a mobiltelefon gyártók is, és mivel a készletek végesek, az az alkatrészek egységárát felhajtja. Egy másik alkatrész, ami a konzol árát felfelé tolja az a hűtés, ami a szokásos egy dollár alatti árával szemben “néhány dollárba” kerül most.

A tömeggyártás általában tavasszal indul, de a jelenlegi helyzetre való tekintettel úgy tűnik, hogy a Sony kivár. A vállalaton belül többen nem akarják veszteséggel árulni a konzolt, mások szerint ez pedig szükségszerű annak érdekében, hogy megfelelően alacsonyan tudják a PlayStation 5 árát tartani. A Sony a PlayStation 4 megjelenésekor minden egyes konzolon csupán 19 dollárt keresett a 400 dolláros induló árból.

A konzolgyártó még most fogja meghatározni, hogy hány egységet is szeretne az év végéig legyártani.