A 3D technológia rossz piaci fogadtatása ellenére a Sony még mindig azt gondolja, hogy a PlayStation 3 csupán a felszínt karcolgatja a 3D játékokat illetően.

“Ha a 3D jövőjét nézem, úgy vélem, hogy még csak most kezdjük felfedezni a benne rejlő lehetőségeket” – nyilatkozta Mick Hocking, a Sony London Studios menedzsere az IndustryGamers-nek. “A 3D technológia és a Move kombinációjával az olyan címek, mint a Resistance 3 csupán karcolgatják a felszínét mindannak, amit ebből ki lehet hozni.” Hozzátette, “Ha megnézed azt, hogy holt tart a PlayStation, illetve mindazt az innovációt, ami a műhelyeinkben készül a 3D játékok terén, akkor elmondhatjuk, hogy a videojáték ipar legizgalmasabb korszakában élünk.”

Na ja, ez valóban igaz, azonban mintha a Sony nem figyelné, hogy mi is történik a piacon. Egyrészt a PlayStation Move nem csatát, hanem háborút veszített a Kinecttel szemben, másrészt a 3D TV értékesítések messze nem azt produkálják, amit vártak a gyártók. Nem utolsó sorban a Nintendo is rájött, hogy nincs is akkora igény a 3D-s kézikonzolokra, mint ahogy azt gondolták volna.