Az E3-on mutatkozott be a Fortnite Nintedo Switch verziója, s vele együtt büszkén hirdették, hogy a PC-s játékosokkal együtt tolhatják azok, akik a kézikonzolt használják. A Sony viszont nem enged a negyvennyolcból. 

Hiába egyre nagyobb az igény a játékosok körében, hogy multiplayer játékokat más platformon játsszó emberekkel is csapathassanak, úgy tűnik, hogy a Sony ellenáll, és nem fogja engedni a cross-play funkciót. Ennek pedig nem más az oka, mint a pénz.

Több, az iparágban dolgozó szakember gondolja azt, hogy a Sony féltve őrzi a PlayStation 4 jókorára duzzadt felhaználói bázisát, és eszében sincs, hogy például a Microsoftnak átengedje, akár csak töredékét is ezeknek a játékosoknak, hogy az ő kiegészítőjüket és szolgáltatásaikat vásárolják a sajátjuk helyett.

Bizonyára a Sony is tudja, hogy elég komoly igény van a PlayStation 4 felhasználók körében, hogy például a Fortnite-ot vagy a PUBG-t olyan barátaikkal játszhassák, akik más platformon szórakoznak, de esze ágában sincs, hogy ez irányba tegyen lépéseket.