A Sony kereszteshadjáratot indít azok ellen, akik feltörték a PS3 védelmét, csak éppen azt nem tudja, kit is pereljen be emiatt. A japán kiadó két célpontja, akiket bíróságra akar citálni a híres hacker, George Hotz és a “failoverflow” csapat.

A gond az, hogy a Sony-nak lövése sincs, hogy ki az a failoverflow. Annyit tudnak csupán, hogy ez az a csapat, aki felelős azon digitális kód megtalálásáért és feltöréséért, mely megnyitotta az utat a PS3 kalózok számára. De ahhoz, hogy bíróság elé vigye őket nem becenevekre van szüksége, hanem valódi nevekre. Aminek nincsenek a birtokában, s maguktól nem is képesek arra, hogy megtalálják őket.

Éppen ezért a Sony a nyilvánossághoz fordult, és többek között játék- és IT weboldalakat keresett meg, az igazán nagyokat, hogy adják ki neki az esetleges személyes információikat a csapattal kapcsolatban. Olyan nevekhez is segítségért fordult a Sony, mint a Google, Twitter és a PayPal.Ez egyáltalán nem udvarias kérés, hanem valójában idézés, ami információkat követel.

Meglátjuk, mire jutnak, s vajon sikerül-e valaha kideríteniük, hogy kik rejtőznek a failoverflow név mögött.