A Take-Two részévenyei öt százalékot emelkedtek arra a pletykára, miszerint a Sony a kiadó magas szintű vezetőivel folytat tárgyalásokat annak felvásárlásáról. Ha ez tényleg megvalósulna, hatalmas előnyre tenne szert a cég.

A források szerint a hírt a Wedbush Securities elemzője, Joel Kulina szellőztette meg, miszerint a Sony a Take-Two Interactive felvásárlásáról folytat a kiadóval tárgyalásokat. Miután szárnyat kapott a mindenkit érdeklődéssel eltöltő pletyka, Kulina magyarázkodásba kezdett.

Ez csupán meg nem erősített piaci spekuláció. Nem én vagyok a hírnek a forrása, és nem tudom, hogy ki hozott ezzel összefüggésbe, mivel én nem beszéltem senkivel telefonon.

A készpénzes ügylet nagyon-nagyon sokba kerülne a Sony-nak, részvényenként 130 dollárt kéne fizetnie jelenleg, több milliárd dolláros összértékről van szó. Jelenleg ezt a japán cég nem nagyon engedheti meg magának, hacsak nem kap tőkeinjekciót például a Sony Pictures-től.

Nem ez az első alkalom, hogy a Take-Two felvásárlásáról röppennek fel hírek. 2008-ban az Electronic Arts szerette volna bekebelezni a kiadót, azonban az akkori 26 dollár per részvényes képszpénzes ajánlatát, melynek összértéke 2 milliárd dollár volt, a kiadó vezetője, Strauss Zelnick elutasította.