A SIE Worldwide Studios fejese, Shawn Layden a CNetnek adott nyilatkozatában elárulta, hogy idén miért nem vesz részt a Sony az E3-on. Elhaladt a világ az expó mellett, és már nem tölti be jól a szerepét. 

Még tavaly novemberben jelentette be a Sony, hogy 2019-ben egyáltalán nem lesz ott a los angelesi E3-on, bár akkor nagyon visszafogottan nyilatkoztak az okokról. Most ez változott, ugyanis a SIE Worldwide Studion vezetője egy friss nyilatkozatban árulta el, hogy bizony a Sony új utakat keres a jövőben a marketingre.

Layden szerint az internet korában már az E3 nem tudja betölteni régi funkcióját, hisz a hírek nagyon gyorsan áramlanak, így nem maradt túl sok hozzáadott értéke a helyszínen tudósító újságíróknak. Mindemellett a júniusi időpont sem a legalkalmasabb a szakember szerint, így ezeket figyelembe döntött úgy a vállalat, hogy távol tartja magát a rendezvénytől.

Mivel a vállalat kevesebb, de minőségibb exkluzívokat szeretne a jövőben, egyszerűen idén nyáron semmi újat nem tudnának mutatni a rajongóknak, így a Destination PlayStation nevű saját rendezvényen fognak még februárban beszámolni arról, mi is zajlik a színfalak mögött.