Bár a koronavírus járvány jelentős hatással van az Electornic Arts fejlesztőinek mindennapjaira, a kiadó nem tervezi eltolni a FIFA 21-et, és az idén a szokott időben, szeptemberben kerül a boltok polcaira.

A FIFA 21 és a Madden NFL 21 is idén szeptemberben jelenik meg, derült ki az Electronic Arts legfrissebb pénzügyi jelentéséből. A két játékon kívül a kiadó még egy EA Sports-játékot, egy másik EA HD-címet, négy EA Partners-játékot és két mobiljátékot kíván megjelentetni a következő hónapokban. Ezeket a terveket persze befolyásolhatja a járvány további lefolyása.

A kiadó megerősítette, hogy az összes munkavállalója az otthoni munkavégzésre tért át. Kiemelték, hogy ennek ellenére az összes szolgáltatásukat továbbra is üzemeltetni tudják még ilyen körülmények között is, így például az Apex Legends ötödik évada is a terveknek megfelelően indul majd. A vállalat szerint most, hogy az emberek otthonaikba kényszerülnek, jelentősen többet játszanak: a FIFA 20 elérte a 25 millió egyedi játékosszámot, a Star Wars Jedi: Fallen Order pedig a 10 milliót.