Izgalmas évnek ígérkezik a 2020-as esztendő, és nem csak azért, mert az új generációs konzolok megérkeznek. Több olyan nagy cím is megjelenik, amiket gyakorlatilag vétek lenne kihagyni.

A GameInformer egy csokorba szedte azokat a játékokat, amikre egészen biztosan érdemes lesz odafigyelni a következő évtized első évében. A lista értelemszerűen szubjektív, mindenesetre jó felvezetője annak, hogy mi is vár ránk jövőre.

 

 

Cyberpunk 2077

A CD Projekt RED következő sikerjátéka garantáltan a legjobban várt cím 2020-ban. Az eddig mutatott, hosszú előzetesek alapján egy hatalmas, nyitott világot kapunk majd, amit érdemes lesz alaposan felfedezni. Sajnos a fejlesztők időközben koncepciót váltottak, és a külső nézetből belső nézetes játékot csináltak.

Megjelenés: április 16. (Xbox One, PS4, PC)

 

 

The Last of Us: Part II

Bármit is tesz le az asztalra a Naughty Dog, az szinte kivétel nélkül generációjának legmeghatározóbb játéka lesz. Bár Ellie és Joel története úgymond kiteljesedik az első részben, a kaland folytatódik, bár egyelőre azt senki nem tudja, hogy ebben kinek mi is lesz a szerepe. A váratlan fordulatokkal, feszültséggel teli, szemet gyönyörködtető történet méltó lezárása lesz a jelenlegi generációnak.

Megjelenés: május 29. (PlayStation 4)

 

 

Final Fantasy VII Remake

Merészet húzott a Square Enix azzal, hogy a Final Fantasy VII Remake-ből egy epizódikus sorozatot készít, bár így legalább lesz lehetősége a rajongóknak Cloud és Tifa társaságában több időt tölteni. Az újragondolt harcrendszer elég mélynek és szórakoztatónak tűnik, a környezet pedig teljesen felfedezhetőnek.

Megjelenés: március 3. (PlayStation 4)

 

Ghost of Tsushima

A Sucker Punch játéka aligha nem az év egyik legnagyobb kérdőjele, ugyanis a szemet gyönyörködtető előzeteseken kívül szó szerint semmit nem tudunk a játékról. Milyen a világa, milyen a harcrendszere, milyen az alapvető játékmechanika – mind olyan kérdések, amik foglalkoztatják a játék iránt érdeklődőket. Az információs vákum ellenére a PlayStation 4-exkluzív játék sokakat izgalomba hozott.

Megjelenés: 2020 nyara (PlayStation 4)

 

 

Avengers

Nem részesült a legfényesebb fogadtatásban a Crystal Dynamics Avengers-játéka annak leleplezésekor az E3-on, ennek ellenére ambiciózus játékról van szó. Amennyiben a Crystal Dynamics megfelelőre tudja az akciót polírozni – és ez nem lesz könnyű, tekintettel a rengeteg játszható hősre -, ez lehet a jövő évi kötelező kooperatív játék.

Megjelenés: május 15. (PlayStation 4, Xbox One, PC)

 

Resident Evil 3

Az idei Resident Evil 2 remake egyszerre tartotta meg a régi, valamint adta hozzá az új formulát a Capcom túlélőjátékához. A Resident Evil 3-mal kapcsolatban ugyanez lehet az elvárása a rajongóknak. Egyesek már új történetért, és egyenesen a Resident Evil 8-ért kiáltanak, egyelőre marad az, hogy a korábbi világokat látogathatják meg ismét a rajongók.

Megjelenés: 2020 (PlayStation 4, Xbox One, PC)

 

 

Halo: Infinite

A történelem ismétli önmagát, és egy újabb Halo-játék teszi tiszteletét az újabb Microsoft-konzolon, amit csak nemes egyszerűséggel Xboxnak hívnak. Master Chief visszatér, egy kicsit újragondolt páncélzatban. Az eddig látott előzetesek alapján úgy tűnik, hogy nyitott világú lesz az új Halo. A Microsoftnak muszáj valamilyen exkluzív játékkal nyitni a generációt, hogy ne járjon ismét úgy, mint az utóbbi hat évben.

Megjelenés: 2020 (PC, Xbox)

 

 

Watchdogs: Legion

Szinte bárkivel, akivel találkozol, játszhatsz is! Már önmagában ez az ötlet is megéri, hogy a játékot kipróbáljuk. A WatchDogs: Legion egy ismét nyitott világú játék lesz az Ubisoft életében, melyben a technológiát fordíthatod a saját javadra. Nem csupán egy tartalmas kampány, hanem online kooperatív élmények is várnak a játékosokra. Bár a frenchise rendkívül szórakoztató, hamar önismétlővé válik. Reméljük, hogy az Ubisoft megtalálja a nyerő formulát a harmadik részre.

Megjelenés: 2020 (Xbox One, PlayStation 4, PC)

 

 

Half-Life Alyx

Ez nem az a Half-Life, amire mindenki vár, de ez az a VR-játék, amire szintén várnak. A Valve jóvoltából most egy teljes, AAA-kategóriás játék lesz játszható VR-szemüveggel, ráadásul parádésan néz is ki. A játékosok Alyx Vence bőrébe bújnak a Half-Life 2 előzményjátékában, és belső nézetből oszthatják majd kedvükre a halált.

Megjelenés: 2020 (PC)

 

 

Yakuza: Like a Dragon

A Yakuza-játékok fantasztikusak, és bár a következő rész ugyanazt sejteti, amit az elődei nyújtottak, a Like a Dragon a sorozat újragondolása, a valósidejű harcrendszert maga mögött hagyva, a körökre osztott harcrendszerre váltva. A helyszín is változik, Tokióból Yokohamába kalauzolja a játékosokat az új rész, ráadásul új főhős is lesz. Ezek az alapvető változtatások természetesen nagy kérdőjeleket is jelentenek, éppen ezért lesz a jövő évi felhozatal közül ez az egyik legizgalmasabb cím.

Megjelenés: 2020 (PlayStation 4, Xbox One)