Chris Staniforth egy álláskereső központnál állt sorba, amikor kiejtett egy csomag rágót a kezéből. Mikor lehajolt érte, összeesett és meghalt. Halálát tüdőembólia okozta.

Mielőtt azt gondolnád, hogy a B**kk nevű szennylap szintjére süllyednénk, gyorsan megnyugtatlak, hogy ez egy konzolokkal kapcsolatos hír. A boncolás kimutatta, hogy a halál oka mélyvénás trombózis következtében kialakult tüdőembólia volt. A Sheffieldben élő 20 éves fiatal halálát az okozta, hogy 12 órán keresztül játszott egy ültő helyében a Halo-val Xbox 360-on, anélkül, hogy akár egyszer is felállt volna kinyújtózni.

“Az országban mindenütt játszanak ezekkel a játékokkal a fiatalok” – nyilatkozta az édesapa a The Sun-nak. “Meg sem fordul a fejükben, hogy ez a halálukat is okozhatja.”  A fiúról kiderült, hogy videojáték függő volt, ennek ellenére az édesapa sem a játékokat, sem a konzolokat és azok gyártóit sem vádolja a fia halála miatt. Ellenben egy kampányt indított, hogy felhívja a figyelmet a mélyvénás trombózisra, ami a vég nélküli játék következtében alakulhat ki.