A videojátékoknak számos előnyük van, magán a játékélményen kívül: javítják a reflexeket, az agy szürkeállományát karban tartják, és javítják az  azonos időben végzendő feladatokra való képességet. S csökkentik a rémálmokat.

Egy mostanában készült tanulmány szerint azonban itt nem áll meg a jótékony hatásuk, ugyanis a videojátékok abban is segítenek, hogy az embereknek kevesebb rémálmaik legyenek. A tanulmány katonák között készült, melyben 64 hardcore játékos, és 22 olyan ember vett részt, aki csak alkalmanként játszik. Az eredmény szerint azok, akik kevesebbet játszottak, sokkal rémisztőbb álmokat éltek át éjszakánként, mint azok, akik rendszeresen.

Érdekes, hogy a kevésbé játszók álmaikban sokkal passzívabban látták magukat, és az események áldozataivá váltak, míg azok, akik rendszeresen játszanak, aktívan vettek részt az eseményekben.

Ha azt gondolnád, hogy mindez valami könnyed kis felmérés volt, melyre nincs mit adni, tévedsz, ugyanis az Amerikai Pszichológiai Egyesület tette azt közzé. Jayne Gackenbach, Evelyn Ellerman és Christie Hall tanulmánya itt olvasható.