Úgy tűnik, hogy a rendkívüli módon várt Grand Theft Auto V rendkívül sokba is került, legalábbis egy skót lap szerint, olyannyira, hogy állítólag a valaha készült legdrágább videojátékról van szó. A Rockstar egyelőre nem erősítette meg mindezt.

A The Scotsman magazin számítása szerint a Grand Theft Auto V minden idők legdrágább videojátéka, melynek teljes büdzséje 265 millió dollárra rúg. Ez olyannyira nagy szám, hogy még mozifilmből is egyetlen egy volt eddig, ami ezt felülmúlta: a The Pirates of the Carribbean: At World’s End, a maga 300 millió dolláros költségvetésével.

Természetesen ebben a költségben nem csupán a játék fejlesztési költsége, hanem a marketing is benne van. Érdekességképp: a Grand Theft Auto IV kevesebb, mint 100 millió dollárból készült el. Szintén a lap értesülései szerint a játékot eddig 2,5 millióan rendelték elő a két platformra, s ezzel kapásból rekorderré vált a Rockstar berkein belül.

Egy kis számítást végezve: ahhoz, hogy a játék nullszaldós legyen, 60 dolláros fogyasztói árat figyelembe véve 4,416,666 darabot kell majd belőle eladni.