Tegnap este nem sokkal éjfél előtt leállt a Steam, ugyanis  hatalmas biztonsági hiba következtében a felhasználók fiókjai, adatai és vásárlásai keveredtek össze. 

A hiba olyan komoly, hogy éjfél előtt le is állították a szolgáltatást, bár jelenleg elérhető. A legrosszabbkor jött ez a Valve-nak, ugyanis év végén hatalmas leárazások és akciók vannak, illetve, a több szabadidő miatt ilyenkor rengetegen lógnak a virtuális piactéren, illetve töltik idejüket különböző játékokkal.

Külföldi fórumokon és a Redditen kezdtek panaszkodni a felhasználók, hogy olyan játékok jelentek meg a fiókjaik alatt, amiket biztosan nem ők vásároltak. Volt, aki arról számolt be, hogy mintha két fiókja lenne egyszerre, olyan is volt, aki teljesen más felhasználó összes adatát látta a saját fiókja alatt.

A visszajelzések alapján egy óriási adatszivárgásról lehet szó, melyet egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozott. Egészen biztos, hogy nevek, lakcímek, bankkártya adatok is kiszivárogtak. Mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy a Valve hivatalos közleményének megjelenéséig ne lépjen be Steam-fiókjába.