A THQ színes platformer játékának új része, a de Blob 2 siralmasan szerepelt a megjelenését követő első hónapban. A játékból kevesebb, mint 75.000 darab fogyott eddig Amerikában.

 Ez meglehetősen rossz indulás, sőt, Angliában még a TOP40-be sem sikerült bevergődnie magát. A 2008-as első de Blob megjelenés sikeres volt a THQ számára, 2009 februrájáig több mint 700.000 példány fogyott belőle, ami egy Wii exkluzív játéktók, mely nem a Nintendo gondozásában jelenik meg, hatalmas siker.

A folytatással azonban valami félresikerült. A NeoGAF-on közölt dokumentum szerint a Wedbush Morgan elemzői szerint az időközben multiplatformmá lett játék második része “sokkal kevesebb” példányban fogyott annál a 75.000 darabnál, mint ahogy azt az első hónapra jósolták Amerikában. S nem sokkal jobb a helyzet Amerika partjain kívül, ugyanis Angliában sem fért fel a játék a TOP 40-es listára. Nagy kár, mert a Blue Tongue (a játék fejlesztője) erőfeszítései többet érdemeltek volna. Pedig az Eurogamer a játékot 8/10-re értékelte.