Alma ide vagy oda, az Android platform sikerét kár lenne is vitatni. Ugyan ízlés kérdése az is, hogy kinek melyik felé húz a szíve, az biztos, hogy mostantól egy érvvel kevesebbet tudnak felhozni az almás cég szerelmesei: alkalmazások számában felzárkózott az Android.

Négy évvel ezelőtt indult el az Android Market, s kezdetben bizony nagyon szegényes volt a kínálata az alkalmazásokat és játékokat illetően. Az Apple hardverek kedvelői ezt is érvként hozták fel a jóval drágább platform mellett: az applikációk száma sokszorosan meghaladta a fő riválisét.

Azóta Google Play néven fut a virtuális piac, s a Bloomberg jelentése szerint az alkalmazások száma elérte a 700,000-et, azt a mennyiséget, mellyel az Apple is büszkélkedhet az App Store-ban a múlt hét óta. Azt azért rögtön hozzá kell tenni, hogy letöltések számában még mindig utcahosszal vezet az Apple: az Android felhasználók eddig 25 milliárd, míg Apple esetében 35 milliárd letöltést produkáltak.

Ehhez kapcsolódó érdekes adat, hogy az Apple mindeddig már 6,5 milliárd dollárt fizetett ki az alkalmazások fejlesztőinek.