Bár a nextgen pletykáktól távol tartjuk magunkat, mint prostituált a kereszttől, a tegnapi nap az EDGE magazin egy olyan írást hozott le, ami mellett nem mehetünk el mi sem szó nélkül. Az Xbox 720 állandó netkapcsolatot igényelhet.

Tegnap újabb feltételezések láttak napvilágot a következő generációs Microsoft konzollal kapcsolatban, miszerint az Xbox 720 állandó internetkapcsolatot igényel majd. Az Xbox LIVE egy új verziója szervesen integrálva lesz a konzolba. S bár a Microsoft “teljesen elkötelezte magát” az online funkcionalitások irányába, a játékok továbbra is kaphatók lesznek fizikai adathordozón, melyet az Xbox 720 50 GB-os Blu-ray lejátszója eszik majd meg.

S most jön a feketeleves. A források azt állítják, hogy minden egyes új játék egy egyszer használatos aktivációs kóddal érkezik, melyet felhasználva az adott lemezt másik konzolon már nem lehet többet lejátszani. Azaz, az Xbox 720 nem lesz képes a használt játékok lejátszására, az ez elleni védelemmel lesz felvértezve! Így még csak arra sem lesz lehetőség, hogy a játékosok barátaiknak kölcsön adják az általuk egyszer már teljes áron megvásárolt játékot!

Az EDGE beszámolója szintén megemlíti a korábban már pletykált Kinect V2-t, de semmilyen további információt nem közöl róla.

S akkor lássuk a nyers hardvert is:

  • nyolcmagos AMD X64 processzor, 1.6 GhZ
  • D3D11.x 800 MhZ grafikus vezérlés
  • 8 GB DDR3 RAM

 

Mi a véleményetek az állandó netkapcsolatról és a használt játékok elleni védelemről?