Nem bírnak magukkal azok, akik folyamatosan a következő generációs konzolokról fantáziálnak és spekulálnak, a legfrissebb pletyka szerint a Sony dobná az nVidia-t, s a PlayStation 4-et már AMD technológiával vértezné fel.

Ha mindezt a brit The Sun magazinban olvasnánk, akkor legyintenénk rá, mint egy légyre, de a sztorival a Forbes magazin jött le, aki annak idején az Apple-lel kapcsolatban számos pletykát közölt, melyek többsége később valóra is vált. Eszerint egy volt AMD alkalmazott arról számolt be, hogy a PlayStation 4 AMD technológiával készülne el, így az nVidia többet nem bizonyíthatná, hogy mennyire profi a grafikus megjelenítésben.

Mondani sem kell, hogy a pletykát egyik fél sem erősítette meg, viszont hevesen cáfolta, sőt, a Sony még azt is tagadja, hogy létezne a PlayStation 4. Sokan abban reménykedtek, hogy az idei E3-on hátha megtörténik a nagy leleplezés, és a Sony előrukkol a PlayStation 3 utódjával, de ezt mind Kaz Hirai, mind pedig Jack Tretton cáfolta a japán cég részéről, utóbbi egyenesen odáig ment, hogy azt nyilatkozta, hogy kitörné a frász, ha idén a PlayStaiton Vitán kívül még egy új konzollal kéne foglalkoznia.