Már hónapokkal ezelőtt felreppent a hír, hogy az Apple az iPhone 5 leleplezését követően tart majd egy másik sajtótájékoztatót, ahol minden előzetes jel szerint az iPad Mini-ről rántják le a leplet. Már a dátum is megvan.

Az Apple a tegnapi nap folyamán hivatalosan is kiküldte a meghívókat a sajtóeseményre, mely magyar idő szerint este 19 órakor kezdődik.  Az esemény helyszíne a kaliforniai San Jose városa lesz, ahol nagy valószínűség szerint végre hivatalosan is bejelentik az iPad Mini készüléket.

A táblagép 7,85″-os kijelzőt kaphat, ami azonban egészen biztos nem lesz Retina, ugyanis a gyártási költségeket minimálisra kellett ahhoz csökkenteni, hogy felvehesse a versenyt az Asus Nexus 7 gépével, ami 200 dollárért beszerezhető.

Persze ennél egészen biztosan valamivel drágább lesz az iPad, hisz az Apple termékei árukkal is mindig megkülönböztetik magukat. Azonban ha a készülék ára 300 dollár alá megy, akkor nagy bajba kerülhet az iPod Touch széria, hiszen ezzel az almások saját maguknak állítanak konkurenciát.

Kedden minden kiderül.