Folytatódik a – szerintünk tisztességtelen – harc a használt játékpiac ellen, ezúttal a Batman: Arkham City van soron. Ha játszani akarsz a Macskanővel, új játékot kell venned.

Minden egyes Batman: Arkham City játék dobozában van egy online VIP kód, mellyel hozzáférhetsz Catwoman-hez. Ha használtan veszed meg a játékot, akkor 800MS pontért vagy 10 dollárért kell pluszban megvásárolnod a kódot, ha a Macskanőt is akarod. A Warner Bros. azt nyilatkozta az Eurogamernek, hogy “ahhoz, hogy befejezd a játékot, nincs szükség a Macskanőre”.

Lassan kezdünk hozzászokni ugyan az online pass elterjedéséhez, de a Batman: Arkham City lesz talán az első olyan játék, mely nem rendelkezik multiplayer móddal, s mégis kód kell ahhoz, ha valaki teljes értékűen élvezni szeretné. Azaz, a kiadó már a single player tartalmat is korlátozza, s ezáltal akarja a játékosokat az új játék megvételére kényszeríteni.

Ez körülbelül olyan, mintha azt mondaná az autó kereskedő, hogy ha használtan veszi meg a modellt, abban az esetben a jobb első ajtó nem nyitható, csak ha új autót vásárol. Nincs szükség ahhoz a jobb első ajtóra, hogy A pontból B pontba eljusson az autóval, kedves vevő.

Ehhez csak annyit tudunk hozzáfűzni, hogy felháborító.