Az Assassin’s Creed III az Újvilágba kalauzolja el a játékosokat, új főszereplővel, a félig bennszülött, félig angol főhőssel, Connor-ral. Minthogy egy harcosról van szó, természetes, hogy különböző módokon osztja majd a halált. Megmutatjuk, hogy mivel.

A lenti fegyverek közül lesz olyan, melyik csak DLC-n keresztül lesz elérhető, azonban többségük az alapfelszereléshez tartozik, melyeket bármikor és bárhol használhatsz majd. Vegyük sorba őket!

Dupla pisztoly

Connor két pisztolya sokkal akkurátusabb és megbízhatóbb, mint Ezio lőfegyvere volt pár száz évvel ezelőtt. Elsősorban közepes hatótávolságra érdemes használni, s akkor, amikor már mindegy, hogy észrevettek.

Íj és nyíl

Hagyományos bennszülött fegyver, melyet Connor arra használ, hogy elejtse prédáját, akár embert, akár állatot. Elsősorban lopakodás közben hasznos, távolról.


Tomahawk

Halálos, közelharci fegyver, mely az Assassin’s Creed logóját mintázza. A fejlesztés korábbi szakaszában a tomahawk lehetővé tette, hogy Connor ellenfeleit megskalpolja, de a fejlesztők ezt túl agresszívnek találták, mely nem illik bele a sorozatba, ezért erre a játékban nem lehet majd használni.

A rejtett penge

A sorozat védjegyévé vált pengét senkinek nem kell bemutatni, mely Connor több rétegnyi ruhája alatt az alkarjához van erősítve. Támadás során a legutolsó pillanatban kerül elő, akkor azonban halálos sebet ejt közvetlen közelről.


Fűrészfogas kard

Connor az elveszett Maya síroknál találja ezt a halálos pengét, egészen biztos, hogy a fejek nincsenek tőle biztonságban, ugyanis egyetlen csapással el lehet választani azokat a nyakuktól.


Pontiac ütő

Tompa, ütlegelő fegyver, szöges véggel, illetve három pengével. Jobban néz ki, mint egy szöges furkósbot, mely az ottawai háború vezetője után kapta a nevét, aki bátor módon legyőzte a briteket azáltal, hogy egyesítette a Michigan körül élő klánokat.