Újabb lehúzásnak lehetünk szemtanúi, ami viszont csalódást kelt, hogy ezt az Ubisoft hajtja végre: az Assassin’s Creed III multiplayer módjában hamarabb fejlődhet, és jobb cuccai lehetnek annak, akinek van pénze. Szó szerint.

Bevezetésre kerül ugyanis az Erudito Pack névre keresztelt játékon belüli valuta, melyekért cserében különböző fejlesztéseket és felszereléseket lehet vásárolni. Mindez teljesen opcionális lesz, s a valuta használata nélkül is teljes értékűen lehet játszani majd a többjátékos móddal.

A valutából tetszőleges mennyiséget lehet elkölteni, ami előbb-utóbb egészen biztos hatással lesz a multiplayer mód egyensúlyára. A WorthPlaying, akiktől az értesülés származik, birtokába került az alábbi kis táblácska, mely azt mutatja, hogy mennyi pénzért lehet megvásárolni a játékon belüli fizetőeszközt. Zárójelben feltüntetjük a dollárban kifejezett értéket is, ami csak információ, azonban hazánkban nem releváns, ugyanis a Microsoft pontok pénzértéke változó.

  • 20 Erudito Pack = 80 MS  pont ($1 USD)
  • 50 Erudito Pack = 160 MS pont  ($2 USD)
  • 155 Erudito Pack = 400 MS pont ($5 USD)
  • 380 Erudito Pack = 800 MS pont ($10 USD)
  • 925 Erudito Pack = 1600 MS  pont ($20 USD)

Olybá tűnik tehát, hogy az olyan játékokba is bevezetésre kerülhet a mikrotranzakciós rendszer, mely a free-to-play modell sajátossága.

Nem örülünk neki!