Ha már megszoktad az Assassin’s Creed-játékok irányítását, akkor van egy jó hírünk, vagy éppen rossz: az Assassin’s Creed III-ban a korábban megszokott irányítási rendszert lecserélik, helyében egy olyan lép, mely alkalmazkodik az új környezethez.

A változtatás oka, hogy a régi irányítási rendszer nem felelt meg az új környezetnek, s az általa nyújtott lehetőségeknek. Minderről Steve Masters, a játék vezető programozója beszélt. Elmondta, hogy a korábbi irányítás a városi környezethez tökéletesen illett, ahol ne kellett túl sokszor 3D-ben mozogni a megtett utadon.

Azonban a vadonban, ahol fáról-fára ugrálhatsz, fel és le, előre és hátra, kitágul a 3D-s mozgási lehetőség, s ehhez már nem megfelelő az a rendszer, ami a városi környezetben korábban olajozottan működött. Az Assassin’s Creed III-ban például a kameraállást mozgás közben változtathatod, miközben futsz vagy mászol valahova, ez az opció korábban nagyon is hiányzott a játékból. Vadászat közben ez például azt jelenti, hogy miközben egy szarvast cserkészel be, egészen pontosan a feje fölé tudsz majd menni a fán, s nem kell a földön haladnod, s ezzel elijesztened.

Az Assassin’s Creed III október 31-én kerül kedvenc szoftveresedhez, Xbox 360, PS3 és PC platformra.