Minden találgatásnak egyszer és mindenkorra vége, harmadszorra is visszatér Ezio Auditore, a helyszín Konstantinápoly, az Oszmán Birodalom.

Az Ubisoft Montreal nem egyedül készíti az Assassin’s Creed franchise negyedik részét, a szingapúri, quebeci és bukaresti stúdiójával is együttműködnek a munkálatok során, éppen ezért az egy éves fejlesztési idő elegendő lesz a befejezéshez. Bár engem ez korántsem érdekel, de az a tény, hogy Ezio Auditore tér vissza, minden bizonnyal azt jelenti, hogy a Revelations még mindig nem a sorozat harmadik teljes értékű része.

Az Assassin’s Creed franchise már jóval több puszta videójátéknál, annak ellenére, hogy a játékból már több mint 28 millió darabot adtak el, de már könyvek, filmek és Facebook játékok is készültek belőle.

Ezio Konstantinápolyba tart Altair nyomában, aki vér szerinti rokona és egyben mentora is, azonban az út, ami oda vezet, koránt sem veszélytelen. Az Oszmán Birodalmat folyamatosan a templomosok vonják uralmuk alá, sereget toboroznak, hogy a régiót instabillá tegyék. Azonban az orrgyilkosok testvérisége természetesen ezt megakadályozza majd.

A Revelations-ben kifinomultabb multiplayer mód tér vissza, több játékmóddal, karakterrel és térképpel. Végre valahára abba is lesz beleszólásunk, hogy az Animus működésébe beavatkozzunk Desmond-on keresztül. A Revelations biztosan nem az utolsó rész lesz az Assassin’s Creed történetében, de Ezio kalandjai végére pontot tesz. Az Ubisoft ennek ellenére, vagy épp ezért meglepetéseket, és számos új funkciót ígér.

Az Assassin’s Creed: Revelations novemberben jelenik meg PS3, Xbox 360 és PC platformokra, bővebb információk egy hónap múlva, az E3-on.