Játszik velünk az Ubisoft, az már egyszer biztos. Közzétette a harmadik kedvcsinálóját az új Assassin’s Creed-ből. A videó tele apró utalásokkal, lehet kérem szépen találgatni.

A huszonhat másopderces teaser immáron a harmadik a sorban. Az elsőt mi is megmutattuk, bevallom a másodikat azért nem tettük közkinccsé, mert annyira felbosszantott, hogy az Ubisoft ilyenekkel hülyít minket, s közben röhög a markába. A harmadik videót azért gondoltam megosztani, mert van benne egy érdekes, s reményteli utalás is.

Az előzetesen az isztambuli Hagia Sophia látható, a helyszín lehet, hogy Törökország lesz? Pár pillanatra felvillan egy számsor, 24061459 begin_of_the_skype_highlighting            24061459      end_of_the_skype_highlighting, ami vélhetően egy dátum, méghozzá neves: 1459. június 24., Ezio születésnapja. Egyre inkább sötétben tapogatózunk – az Ubisoft továbbra is röhög – már azt sem tudjuk, hogy az első részből visszatér Altair, vagy marad a főhős Ezio. A helyszín is bizonytalan, most akkor Törökország vagy Görögország lesz? A videón még különböző szimbólumok is feltűnnek, talán ottomán eredetű ábrák, de ez megint csak találgatás. Az igazság természetesen az Ubisoftnál van, aki talán az E3-on már részleteket is hajlandó lesz elárulni, mi pedig Isten bizony, több hasonló teaser-rel nem fogunk senkit bosszantani, pláne magunkat nem.