Február vége van, így kezdődik az aktuális Assassin’s Creed-hype arról, hogy vajon az idei iteráció hol is fog játszódni. Az már hivatalosan is kiderült, hogy nem Japánban, a jelek szerint Oroszország vagy Anglia lesz a helyszín.

Idén ősszel jelenik meg az Assassin’s Creed V, s játékosok milliói találgatnak arról, hogy szerintük hol is játszódik majd a történet. Azt tudjuk, hogy teljesen új hőst mutat majd be az Ubisoft, de a helyszínről és a korról eddig hallgattak, mint aki beszart. Jade Raymond, a frencsájz üdvöskéje megerősítette egy megkeresésre, hogy egészen biztosan nem Japánban játszódik majd a történet, de hozzátette, hogy sajnos azt nem árulhatja el, hogy pontosan hol. Annyit azért kibökött csinos száján, hogy kedvenc történelmi korszaka ad helyszínt az új kalandoknak.

Egy Twitter-bejegyzésben ma felbukkant Oroszország, mint egy lehetséges helyszín, illetve egy nagyon is hitelesnek tűnő sajtóközlemény, melyet röviden így foglalhatunk össze:

  • Ma az Ubisoft bejelentette az Assassin’s Creed® V játékát, a díjnyertes frencsájz következő epizódját, melyben teljesen új főhős mutatkozik be, új történelmi korszakban
  • Az Assassin’s Creed V már három éve készül az Ubisoft Montreal, Ubisoft Toronto, illetve az Annecy, Quebec és Montpellier-ben található egységeknél.
  • A játék csak Xbox One, PlayStation 4 és PC platformokra jelenik meg
  • Megjelenési dátum: 2014. november 4.
  • A főhős neve Samuel Fey, s a játék az ipari forradalom idején játszódik Angliában. Fey egy köztiszteletben álló vagyonos vállalkozó, aki távol tartja magát a korrupt törvényektől.
  • A közelebbi helyszín a viktoriánus London
  • A játék mérföldkőz a sorozatban, ugyanis a nextgen AnvilX motor dübörög alatta, teljesen új játékmechanikával és harcrendszerrel

 

Nos, eddig a spekuláció, hamarosan kiderül, hogy valóban Oroszország vagy Anglia lesz-e a helyszín. Az eredetinek tűnő sajtóközlemény meglehetősen jól sikerült, azonban lehet, hogy csak egy okosan kitervelt nagy átverésrőlő van szó.