Bátor húzásnak bizonyult, de a Konami meglépte: a Pro Evolution Soccer nevet váltott, és az idei évben már eFotball: PES 2020 néven jelenik meg a focis játék. A döntés okairól nyilatkoztak a GameSpot-nak.

Késélre menő vita megy a rajongók körében, hogy a FIFA vagy a PES a jobb focis játék, az viszont tény, hogy előbbi eladásai felülmúlják utóbbiét, így ha ez bárminek is a fokmérűja, akkor a PES a kevésbé népszerű. Mégis meglepő, hogy egy ilyen nagy franchise esetében a játék kiadója nevet váltson, a Konami most ezt mégis meglépte.

A GameSpotnak adott nyilatkozatában a játék európai márkamenedzsere azt mondta, hogy a jövőben is az eFotball: PES néven jelenik meg a játék, nem csak az idei részről van szó. A kiadó nagyobb hangsúlyt szeretne fordítani a jövőben az esportra, hisz korábban már nagy sikerrel rendezték meg a PES League és eFootball Pro-versenyeket. Így logikus volt a döntés, hogy ezt a játék címében is feltüntetik.

Még egy apróság a névváltással kapcoslatban: eltűnt a játékból a “soccer” szó, helyére a “football” került, ami egyértelmű utalás arra, hogy a célközönség az európai vásárlóréteg, nem az amerikai.