Egy, a játékipar legmagasabb üzleti köreiben terjedő pletyka szerint az Activision megvásárolná a Take-Two-t, ezáltal megszerezve például a GTA és a Bioshock franchise-t.

Ha mindez megvalósulna, akkor olyan címek állnának csatasorba a 2K oldalán a Call of Duty és a World of Warcraft mellett, mint a Grand Theft Auto, a Red Dead Redemption és a Bioshock. Ezzel gyakorlatilag a nagy riválist, az Electronic Arts-t szépen maga alá gyűrné a kiadó.

Az MVC-nek névtelenül nyilatkozó “magasrangú játékipari vezető” elmondta, hogy az Activision hatalmas felvásárlásra készül, s ezúttal a kiszemelt a Take-Two. Ezt egyébként az utóbbi időben többen is rebesgetik a játékipar magasabb köreiben.

A mendemondát az a tény is alátámaszthatja, hogy az Activision a napokban jelentette be, hogy befagyasztja néhány nagy projektjét. Az esetleges felvásárlás rengeteg pénzébe kerülne a kiadónak. Az Electronic Arts 2008-ban szintén szerette volna a kiadót bekebelezni, azonban két milliárd dolláros vételárra kaptak nemleges ajánlatot. Mivel tavaly a Red Dead Redemption hatalmas üzleti siker volt, az esetleges vételárat ez jelentősen felsrófolná, így az Activision-nek mélyen a zsebébe kellene nyúlnia.

Nem a felvásárlás mellett szól az a tény viszont, hogy hamarosan megjelenik a Rockstar legújabb – vélhetően – sikerjátéka, az L.A. Noire és a Take Two bolond lenne az aranytojást tojó tyúkot, azaz saját magát értékesíteni. Bár tudjuk, van az a pénz ….