Úgy tűnik, hogy a Microsoft tanult a tegnap előtti fiaskóból, s meghallotta a gémerek sóhajtását és csalódott moraját, így július 16-tól az Assassin’s Creed II lesz a következő ingyenes játék a Games with Gold promóció keretében.

Finoman szólva is nagy csalódás volt, amikor két nappal ezelőtt elindult az új kezdeményezés, melynek keretében havonta két játékot tölthetnek le a Gold előfizetők ingyen Xbox LIVE-ról. Ennek oka ugyanis az, hogy egy közel ötéves, névtelen arcade játék volt az, amit a Microsoft az első nap az arcunkba tolt.

Major Nelson a saját Twitter-csatornáján jelentette be, hogy július 16-án az Assassin’s Creed II a következő játék, augusztusban pedig érkezik a Halo 3. A napnál is világosabb, hogy mindezt tegnap döntötte el a Microsoft, ugyanis tegnap még Yusuf Mehdi exkuzálta magát, hogy bizonyára félreérthető volt az E3-on, pedig ő nem ígérte, hogy a fent említett két játék a júliusi nyitány része lesz. Meghallva tehát a tömegek moraját, a Microsoft gyorsan csatarendbe állította a két játékot.

Persze mindez még édes kevés, hisz továbbra is 4-5 éves címekről van szó, szemben a Sony PS Plus akcióival, melyben jobbnál-jobb, egy éven belül megjelent sikerjátékok vándorolnak a PlayStation 3 konzolokra.