Patrice Désilets egy spanyolországi konferencián tartott előadást, melyben azt állította, hogy a lemezes terjesztés előbb utóbb végleg eltűnik a süllyesztőbe, s bár az AAA kategóriás játékok megmaradnak, csak bitenként csorognak majd a konzolokra.

Désilets az, akit az Ubisoft nem is olyan régen viharos körülmények között rúgott ki, melyért a dizájner pert is akasztott a francia kiadó nyakába. A barcelonai Gamelab konferencián tartott előadásán Désilets kerek perec kijelentette, hogy a “jövő digitális, s ez ellen semmit nem tudtok tenni!”.

Ez lehet, hogy sokunkat szíven üt, de talán a lényegi mondandója még csak ezután jött. Szerinte ugyanis a videojáték-iparnak változatosságra lenne szüksége, ugyanis eddig ő négy E3 expón vett rész, de szerinte mind ugyanolyan volt. Úgy véli, hogy ugyan szeretjük a lövöldözős játékokat, de az egésznek most már valami másról kéne szólnia.

Egyre fontosabbnak tartja a játékokhoz a kulturális körítést, mint például az Assassin’s Creed tette a reneszánsz Itáliával, az iszlámmal és az amerikai polgárháborúval, s hasonlót tervez az új játékával, az 1666-tal is (1666-ban volt a nagy londoni tűzvész, vélhetően a játékban ez fő motívum lesz – a szerz.)