A Nintendo új konzolt jelent be az idei E3-on, ezt állítják különböző jelentések. Több, a Game Informer-hez közel álló forrás is állítja, hogy a rendszer HD-képes lesz.

Sőt, a cég állítólag már néhány kiadónak meg is mutatta, hogy mire képes az új konzol. Azóta az IGN is csatlakozott a hírhez saját forrásával, s azt állítja, hogy a konzol “jelentősen erősebb lesz, mint a PlayStation 3” és hogy a Nintendo célja, hogy “visszaszerezze a hardcore piacot”. A Wii 2 ráadásul visszafelé kompatibilis lesz.

Egy előzetes bejelentés még ebben a hónapban várható, azonban a teljes leleplezést a Nintendo június elejére az E3 sajtótájékoztatójára tervezi. Arról nem szól a fáma, hogy mi lesz az új konzol neve, azonban a Game Informer valószínűsíti, hogy egy teljesen új márkáról lesz szó, mivel a Nintendo a nyugati játékosokat készül az új konzollal meghódítani. A konzol lehetséges megjelenését 2012 végére teszik. A Nintendo a szokásos a “Nintendo nem kommentál pletykákat és spekulációkat” közleménnyel válaszolt a híresztelésre.